Home » » Ən yaxşı yeməkləri olan ölkələr

Ən yaxşı yeməkləri olan ölkələr

1. Fransız mətbəxi
Fransız mətbəxi ən az ədəbiyyatı və sənəti qədər yaxşı tanınır. Unlu yeməkləri Fransız mətbəxinin təməlini meydana gətirir. Pendir və şərab mədəniyyəti mətbəxin çox böyük bir qisimini meydana gətirir. Bir çox restoranı olan Fransada yalnız Paris şəhərində 5,000 ədəd yemək yeyilebilecek yer var.

2. İtalyan mətbəxi
Dünyanın ən köhnə mətbəxlərindən biri olan İtalyan mətbəxində az qala hər şeyin içərisində zeytunyağı tapmaq mümkün. Mətbəxin tarixi 4. əsrə qədər uzanır. Normal bir İtalyan yeməyi 4 hissədən ibarətdir. "Antipasto" adı verilən başlanğıc, "primo" deyilən və makaron ya da plovdan ibarət ara isti, "Secondo" yəni ana yemək (ümumiyyətlə ət yeməyi) və "dolce" adı verilən şirniyyat. İtalyan mətbəxində 400 növ pendir və 300-dən çox sous tapılar.

3. Çin mətbəxi
Çinin müəyyən bölgələrindən gələn və bütün dünyaya sürətli bir şəkildə yayılan Çin mətbəxi hesabla hər gün dünya əhalisinin 1/3 'ü tərəfindən seçilir. Yeməklərin çoxu bite ölçülü hazırlanır. Bunun səbəbi isə Çin mədəniyyətində çəngəl və bıçağın silah olaraq qəbul edilməsi. Masaya oturan hər kəsə bir kasa plov verilməsi də ənənəvi bir vəziyyət. Çin mətbəxinin ən qəribə yeməyi isə şübhəsiz it ətindən edilən yeməklərdir...

4. Hind mətbəxi

Dünyanın ən kompleks və müxtəlif mətbəxlərindən biri olan Hind mətbəxi şərq, qərb, şimal və cənub olmaq üzrə ölkənin bölgələrinə görə ayrılmış vəziyyətdə. Ümumiyyətlə vegetarian olan yeməklərin yanında qoyun, quzu, toyuq, balıq və keçi ətinə rast da mümkün. Yeməklər ümumiyyətlə bıçaq istifadə yeyilir və kürsü əvəzinə yerə yaşayırsınız. Hind mətbəxini sınamaq maraqlı bir macəra ola bilər.

5. Tai (Tayland) mətbəxi


Turş, ağrılı, şirin və duzlu tatlarıyla Tai mətbəxi hər cür damaq zövqünə xitab etməyi bacarır. Təzə ədviyyatların və tərəvəzlərin istifadə yeməklərdə düyü bolca istifadə edilir. Ayrıca balıq sousu və krevet püresi də tez-tez seçilir.

6. Meksika mətbəxi

Müxtəlif ədviyyatları və tatlarıyla Meksika mətbəxi ağrılı yeməkləri ününü eşitdirir. Meksika mətbəxinə xas yeməklər As
tek, Maya və İspan mədəniyyətinin bir qarışığı xüsusiyyətində. Şirin çörəklərini isə fransızlardan alan Meksika mətbəxində ekzotik yeməklərə rast gəlmək də mümkündür ... Məsələn zınqırovlu ilan, iguana, böcəklər və marallar da menyuda qarşınıza çıxa bilər.

7. Yapon mətbəxi
Yapon mətbəxi gün keçdikcə daha geniş bir ətraf tərəfindən tanınır və seçilir. Dünyanın dörd bir yanında olan 150 restoran arasında Tokio restoranları ən ləzzətli yeməklərə ev sahibliyi edir.

8. İspan mətbəxi
Balıq və ət ağırlıqlı olduğu qədər tərəvəzlərin də seçim edildiyi İspan mətbəxi, müxtəlif ədviyyatlarla mərasim yeməklərini aratmıyor. İspan yeməkləri yağın bolca istifadə da ün etmiş vəziyyətdə. Yeməklərin yanında ən çox üstünlük edilən içki isə şərab və meyvələrdən edilən sangria ...

9. Yunan mətbəxi
Türk və İtalyan mətbəxlərindən bolca təsirlənən Yunan mətbəxi, zeytun yağı, tərəvəz və ədviyyatların bolca istifadə yeməklərlə damaq zövqünüzə xitab edir. Yunanıstanda köhnə mətbəx mədəniyyətini də görmə fürsəti əldə edə bilərsiniz. Tarixi əsər xüsusiyyətindəki mətbəx və xidmət vəsaitləriylə orta çağa doğru bir səfər edə bilərsiniz.

10. Livan mətbəxi

Livan, Orta Şərqin sizə təqdim etmək üçün əlində saxladığı bütün dadlara şahidlik edə biləcəyiniz bir mətbəx mədəniyyətinə sahib. Ümumiyyətlə Aralıq dənizinə xas yeməkləri tərəvəz baxımından olduqca zenginken olmaq bir az daha az istifadə edilir.

0 yorum:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...